Andy

"Andy tahun ni kau puasa berapa hari?"

"Sori lah Berd, aku tak puasa sehari pun. Tak ada semangat puasa kalau korang tak ada sekali."

Andy ni aku kenal banyak tahun dah. Member aku paling rapat. Perangai macam setan sebab taknak puasa. Sekarang dia tengah berjaya meraba makwe-makwe Eropah.

Terkejut juga aku tengok gambar-gambar dia hantar. Tangan letak dekat punggung makwe blonde. Padahal kepala dia sama tinggi dengan buah dada makwe tu. Dia pendek. Tak sedar diri kan dia?

Eh lupa pula nak bagitahu. Andy sebenarnya bukan Islam.

Ada satu kali dekat Kolej Cemara Uitm Seksyen17 aku ada bagitahu dia.

"Islam ni mudah. Islam tak pernah membebankan hambanya. Kalau kau ikut perintah kau dijamin masuk syurga. Bila kau dalam masalah kau boleh minta pertolongan. Allah maha besar Andy. Dia boleh buat apa saja. Semua ni milik Allah...Bla bla bla..."

Panjang juga aku bagi ceramah dekat dia malam tu. Sampai sebak Andy bila dapat tahu pasal Islam.

Walaupun masa tu aku hanya pakai boxer.

61 comments:

plumpy.tootsie said...

gambar lu pakai boxer ad berd?nak tengok.

KAH KAH KAH!

eiffel said...

oke..sangat cara lu memberi tazkirah dalam keadaan yg sexy..gwa harap dia tak gay..dan blkg lu maseh slmt






apa motip lu nk soh dia berpose???

owh
moga dia tetap dpt petunjuk-Nya...

MOFASAD said...

lu cnfm pakai boxer? ke pakai kulit unta tutup anu lu tuh??


ceeewaaaahhhhh

AJ Nismihan said...

at least, hang buat kerja dakwah itu.
yang tu hang lepas.

tapi, bab boxer tu, tanggung jugak la.

tak apa, Allah takkan lepaskan setiap dosa hang tu dari di rekodkan, so jangan risau, everything is taken into account.

serius.
aku cakap betul ni.

erk, cemara? seksyen 18?
ko pun ada tak terlibat panjat gate kecik dekat tepi court tepi blok 5 tuh? kalau tak, memang tak rock la. zaman aku, budak tabligh jer tak panjat pagar macam tuh.

mario said...

bagus la ko ek...

aleen adela akoo ^_* said...

pilu ati die gamaknye terpakse mendengar lu bedakwah dengan cara yg paling menyayat hati.depan wa,lu brani ceramah pakai boxer?lg syahdu wa rase.miahaha

GaDis CoMeL said...

nak tengok boxer lu weh. sila tempek kat blog.


haha.

malas sign in said...

wa berdakwah x berbaju ...
sempat yg wa dakwahkan 2 tunduk keinsafan
amacam??

crazy_labelle said...

kalau lu bg kuliah subuh pla lu pkai ape... ke xpakai pape?

aNeneNemes said...

berkuliah subuh dgn kain pelikat yg keras tu agaknya....

kiba said...

mofasad: lu jangan kasar sgt. awek lu pun sikit hari kulit unta jugak. muehehe.

J. Abdullah said...

abang berd, bila nak bagi gua tazkirah time lu pakai boxer ni? andy dah rasa. gua nak jugak.

✿nenek moden✿ said...

apa yg t'jadi dekat andy pastu? aku nak tau..

Miss ... said...

alahai berd so sweettt wakaka

HEROICzero said...

macam sial~!! haha!

hiro said...

ini bru stail..

nd said...

andy(bukan nama sebenar)..
haha

siggplus said...

aku dapat rasakan yang semua ni terbalik

afiqah said...

sexy seh kau.
itu je aku nak ckp.

AyuE SurihanyOt said...

xpe la..niat tu yang penting...


berd aku bersyukur yang kau bukan hanya tahu melucah sahaja...


bangganya aku...=p

areleaf said...

ah..entah pakai boxer entah tak..pesen ketam ajar anak berjalan straight..

LUMUT said...

tak kesah lah lu pakai aper pon...
yang penting teruskan lah usaha lu tu.

Razman said...

patut la andy puasa wktu tu. dia xselera makan tgk peha kurap lu. skrg dh lme dh lupa, dh ada selera makan balik.

cik tipikal said...

pakaian tak cerminkan peirbadi..
keh keh

Hellioz said...

srsly, lu kewl...
ini compliment...

jgn kembang sudah
gyahahahahah~

Konon-Konon Latifah said...

Lu mesti tengah pakai boxer hello kitty wane pink masa ceramah dia.

frwls said...

nasib baik pakai..

kalau idak, setan pun lari

kata kila said...

cilake.jadah nak puasa kalau bukan islam.hahahah

kata kila said...

cilake ah pesal aku tak tahu lu apdet.padahal dah folo.cis

Berd said...

plumpy.tootsie - Lu tunjuk dulu gambar pakai bra. oh yaa gua tak tahu lu laki ke perempuan sebenarnya. keh keh keh

eiffel - gua tak suruh pun dia puasa. dia yang nak puasa. tapi ok juga lah. boleh buat teman puasa.

MOFASAD - lu punya makwe sikit lagi macam mana pula?

AJ Nismihan - keh keh. lu pun buat juga. biasa port gua dekat dengan simpang tiga.

mario - memang aku macam tu pun rio.

aleen adela akoo ^_* - kalau depan lu maknanya tak jadi lah ceramah gua sebab gua bukan fokus pun. mata meliar tatap tubuh gua. malu tahu.

GaDis CoMeL - nanti malam-malam la kalau nak sangap pun. hahha.

malas sign in - mereka tak sanggup tgk badan lu penuh parut jerawat mungkin.

crazy_labelle - cakap sajalah lu nak book gua ceramah dekat lu time subuh. nanti gua try arrange.

aNeneNemes - kena suci dari hadas lah.

Berd said...

kiba - kah kah kah!.

J. Abdullah - buat masa ni lu tunggu dulu ye. sebab dah ramai orang tempah. keh keh

✿nenek moden✿ - dia ikut gua berpuasa. hampir sebulan.

Miss ... - cakap sajalah kau nak tengok aku pakai boxer. hish kau ni tak ubah2.

HEROICzero - tu dah kira bagus dah tu. keh keh keh.

hiro - lagi stail kalau dia pakai seluar panjang dan berbaju.

nd - andy mawang baru nama sebenar.

siggplus - lu ni segala benda nak terbalik. sebab tu la terpikat dengan orang jenis mofasad. yang belakang bukan depan punya.

afiqah - tahu pun. tengah malu ni.

Berd said...

AyuE SurihanyOt - wah. si pelucah memuji gua dengan bangga sekali. terima kasih pelucah.

areleaf - jelas kalau lu boleh tengok gua sebenarnya takda lah perangai setan macam lu.

LUMUT - lu bila nak pakai macam tu juga. gua nak tengok.

Razman - man. kalau mendy ada kurap pun lu balun juga kan? mengaku lah man.

cik tipikal - bagus. lu tepat. keh keh

Hellioz - kalau boleh nak memuji pun jangan senyap-senyap. buat la satu post ke apa ke. keh keh

Konon-Konon Latifah - hello kitty tu salah. yang betul warna pink. tapi gambar love-love. tak tipu. keh keh keh.

frwls - kalau yang jenis macam lu tetap tak lari.

kata kila - dia saja nak try macam mana orang islam puasa. hehe.

ada masalah mungkin. apa kata lu masuk sini hari-hari. baru boleh tahu gua update ke tidak. keh keh keh.

n@jwamz said...

bagus ar tuuu..
u berdakwah kat dier...
ye laaa...mane taw kan terbuka pintu ati dier:)

MOFASAD said...

makwe gua biarlah kulit dia macam mana pon....

janji gua syg dia

kah kah kah

Bukan Gadis Comel said...

Kolej Cemara???
Haha..
ex INTEC rupenye.. =)

Boxer tu takleh blah

nasikputeh said...

kunun beceramah..

ke ko nk try die ngn kuasa boxer kau..?

mane 1 niat kau ni berd?

haa..? haaaa..??

hahaha.. emo plak an.

Miss ... said...

pe plak aku nk tgk ko x pakai pe boleh?? wakaka :p

citahrudin said...

tahniah je lah yang gua mampu ucapkan

nd said...

lancau ap ko bg nama penuh!!

oranglidi said...

aku repot andy flop pupi nanti.. heheehe

[kolej cemara?]

little ain said...

kalo nak bdakwah pakai ape sekali pon takpe, asalkan sampai maksud. takkan nak pakai jubah tibe2 pulak kan. hahahaha :)

Anonymous said...

nak tarbiyahkan andy lau plak weh. hahahha ... sambil pakai coli??

Catherine- said...

alaaa...kamu x cukop kacak pakai boxer kotak2...


tu jer pesanan sy...

JANGAN PAKAI BOXER KOTAK2!!


luv,
catherine-

DuniakuAbstrak said...

bagus. yg penting niat tu

nick nin0s said...

hak hak hak..
xleyh blah...

Encik Tikus said...

APESAL ENTRY NIE TAKDE CARUT-MENCARUT ? HAIH~

hamzah ian said...

ceh.. gua tetibe tak puas hati nih.. har har har

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

terus..andy makan sorang..berd jangan sampai di gelar gay... berd lu lepak sec 18 tak sound gua... zaman batu mana masak kat sec 18 s.alam tu

Berd said...

n@jwamz - memang gua bagus pun. tapi perangai dia setan pun takut sebenarnya. keh keh keh.

MOFASAD - ni amaran gua nak kasi tahu. lu jangan nak tunjuk jiwa dekat sini. nanti gua terliur nak berkasih juga.

Bukan Gadis Comel - sapa kata gua ex intec. gua pergi jalan-jalan tempat dia study. lepak-lepak makan minum. keh keh.

nasikputeh - cilake. lu dah dapat gay sorang duduk diam dah lah. dah la gay. rambut kembang pula. kah kah kah.

Miss ... - siott. kau ni aku rasa dah wajib kawin dah ni. nanti kalau dibiarkan takut ada mat indon kena raba ngn kau. hahha

citahrudin - terima kasih. Citah sekarang dah sombong.

nd - kah kah kah. tahun depan aku nak kau puasa penuh. tak penuh pun takpe. janji lagi lama dari dekat intec.

Berd said...

oranglidi - kenapa lu terkejut dengan kolej cemara?

little ain - lu menyokong penuh gua. kah kah kah. nanti gua buat macam tu depan lu. mahu?

Anonymous - kalau buah dada besar tahap boleh diramah mesra patut juga pakai coli.

Catherine- - kacak dekat muka. bukan dekat boxer. lu ni suka sangat nilai tempat begitu. keh keh keh

DuniakuAbstrak - lu memuji gua ke apa ni? terima kasih atas pujian tu.

nick nin0s - banyaknya kahak.

Encik Tikus - kalau lu cari carut marut maknanya lu berada di tempat yang salah.

hamzah ian - tiba-tiba gua rasa pelik dengan komen lu.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o - hahha. yang gua tahu gua rapat dengan makcik jual air tembikai laici tu.

Hazirah Razak said...

seribu juta tahniah kepada berd. hahahahahahahahahahaha

Berd said...

Hazirah Razak - jangan ucap tahniah. Gua bukan menang anugerah lelaki paling seksi. keh keh

Miss ... said...

mencik arr ko berd psl pe ko tulis link blog aku cenggitu wakaka siott buweksssssss !!!!sile tuko lempang kang kah3 cisss

Miss ... said...

update la wehhhhh boring2 hahaha :p

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

bila lu cakap lu tazkirah hanya dgn berboxer..
tu menunjukkan islam tak membataskan lu bertazkirah dalam apa jua keadaan..

kata kila said...

wei.apdet lah. gua kecit ulu hati ari2 bukak blog lu tak apdet.haha

Ann said...

sempoi ar lu...haha

nd said...

update r oi..
dh bosan ak bca pasal kisah ko ngan ak ni..

Catherine- said...

berd,

:)

luv,
catherine-

Bloggah :D said...

omh, i laugh at the last sentences ; "Walaupun masa tu gua hanya pakai boxer." . xD

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

macam dah comment